Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
Amatersko kazalište Belišće

Ivica Koprivnjak

Rođen je 1950.g., a u Kazalište je došao kao solist zabavnih melodija 1966.g. Baršunastom bojom glasa uspješno je interpretirao skladbe "Otvori srce", "Ruže su crvene", "Suze liju plave oči " i mnoge druge.

U rad dramskog ansambla uključuje se 1976.g. u predstavi "Zemlja je život "dijelom kao solist, a dijelom kao glumac. Već slijedeće godine povjerena mu je glavna muška uloga u predstavi "Teštament", te od tada pa do danas gotovo da i nije bilo predstave u kojoj nije igrao i to, uglavnom, glavne uloge. ( "Đuka Begović", "Jalnuševčani", "Stolica koja se ljulja", "Gospoda i drugovi", "Svadbeni marš" i dr. ).

Od 1991.g. počinje se baviti i režijom. U komediji Efraima Kišona "Vjenčanica" igra glavnu mušku ulogu za koju je nagrađen na Smotri dramskih amatera Slavonije i Baranje, koja je održana u Đurđenovcu. Predstava se plasirala na Festival dramskih amatera Hrvatske, koji je održan u Varaždinu, gdje dobiva priznanje za režiju od strane Hrvatskog sabora kulture iz Zagreba.

Slijede predstave: "Tri seoska sveca "komedija Resla i Fernera, "Ugledni gost" komedija F. Hadžića, "Općinski načelnik" komedija F. Babića, "Deložacija" komedija M. Gavrana, "Veseli četverokut" komedija M. Gavrana, "Samo dvaput je čovjek mlad" komedija Beera i Presesa, "Političko vjenčanje" komedija F. Hadžića, "Gle, kako dan lijepo počinje" komedija Z. Bajsića i "Dobro jutro, lopovi" komedija F. Hadžića . U svima se pojavljuje kao redatelj i nositelj glavne muške uloge.

Od 1999.g. radi i kao voditelj dramskog studia mladih našeg Kazališta, te režira dječje predstave: "Izgubljena vjeverica", "Epepeljuga", "Čudnovate zgode šegrta Hlapića "i"Crvenkapa i zbunjeni vuk".

Od 1994.g. obnaša dužnost predsjednika Upravnog odbora Amaterskog kazališta.

Za svoj doprinos na polju amaterizma nagrađivan je u više navrata, od strane ovog Kazališta, diplomama i priznanjima. Hrvatski sabor kulture iz Zagreba dodijelio mu je 1996. i 2001.g. Zlatnu diplomu za doprinos razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Za izuzetna ostvarenja i doprinos kulturnom životu grada Belišća , uručena mu je 2001.g., Plaketa "Grb grada Belišća".


design by Marina Kardum
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"